Ja sam Adna Rizvan, dolazim iz Bugojna, imam 18 godina i učenica sam 4. razreda opće gimnazije. Aktivista sam, glumica, zaljubljenik u umjetnost, ovisnik o osmijesima, tragač za srećom.

Svoju društvenu zajednicu vidim kao mjesto prepuno mogućnosti i ideja koje ne iskorištavamo kako bismo trebali. Mogućnosti koje moja društvena zajednica pruža mladima zaista postoje i nisu nikakva nepoznanica. Mladi imaju mnogo prilika da izgrade sebe prvenstveno kroz neformalno obrazovanje i stvari u kojima sami uživaju. Poenta je da nikada ne smijemo prestati istraživati, pronalaziti nove stvari koje mogu da izrode nešto dobro i pozitivno. Nije sve tako crno, sve počinje od ideje.Prave stvari u životu ne dolaze lakim putem i prečicama i nije bezveze ona “kroz trnje do zvijezda”.

Svaki korak, svaki milimetar je bitan, tama ne traje zauvijek. Svakim korakom mijenjam i nadograđujem sebe, a samim tim svjesno ili ne i svoju okolinu.Istina, naš sistem je loš i vodeći itekako gledaju svoju korist, ali ukoliko djelujemo skupa i “pokažemo zube”, vjerujem da možemo promijeniti ustaljene narative.Naš život nije kada neko drugi režira i živi taj život umjesto nas. Moramo da se probudimo, naučimo već jednom šta nam pripada i na šta imamo pravo te da se za to isto borimo.

Kao član Upravnog odbora Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini se borim za jednaka prava i poboljšanje statusa svih srednjoškolaca u našoj zemlji prvenstveno kroz povećanje same njihove uključenosti u proces donošenja odluka koje se njih tiču. Također, od svog djetinjstva spoznajem sebe kroz glumu i pokušavam i druge potaknuti da i sami kritički promisle i spoznaju prave vrijednosti.Umjetnost je oduvijek mijenjala tokove života njenih posmatrača, donosila nadu, nove poglede. Svima je pristupačna i nikada ne umire.

Mislim da mogu dati svoj doprinos tako što ću prenijeti na druge sve što sam do sada naučila, što ću ih motivirati i prenijeti neobjašnjivu energiju koja nam je potrebna za dalje. No naravno, najveći doprinos koji svako može da da je da prvenstveno nikada ne prestaje da gradi samog sebe.

Sebi dajem za obavezu da nikada ne odustajem i ne prestajem učiti.

Na kraju vam želim reći da ne postoji problem bez rješenja. Uvijek tražite trunku dobra u svemu, radite ono što volite i što vas ispunjava, pružajte ljubav sebi i svakome ko je zaslužuje i ne zaboravite da se smijete!