Ja sam Almin Omerdić. Dolazim iz Zenice, imam 18 godina i pohađam Srednju medicinsku školu u Zenici. Još kao mali dječak sam ušao u svijet plesa i odmah ga zavolio. Svoje prve plesne korake sam učinio u vrtiću. Član sam PMS-a „Shadows“ pod vodstvom mog trenera Semira Šerića.

Zenicu vidim kao grad pun mogućnosti, pun prilika za ostvarivanje snova. Moj grad mi je uvijek pružao podršku, pa makar ona bila minimalna. Zenica je grad koji je poznat po svojim kreativcima, te po svom otvorenom umu kada je u pitanju umjetnost. Mogućnosti koje mi je Zenica pružila jeste bavljenje plesom, što za sobom povlači sklapanje novih prijateljstava, iskorištavanje slobodnog vremena na zdrav i zabavan način, zatim odlaske na mnogobrojne edukacije, takmičenja i radionice koje su mi pomogle izgraditi samopouzdanje.

Uspio sam ostvariti veliki uspjeh u svijetu plesa, uz svog trenera Semira Šerića i svoju partnerku Iman Ramadan. Ponosno možemo reći da smo višestruki državni prvaci u latino-američkim i standardnim plesovima. Zatim, predstavljali smo Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u Bukureštu 2017. godine. Svaki ples je donekle zahtijevan tako i ova vrsta. Treba biti uporan te raditi na tehnici. Na kraju se svaki trud isplati.

Volio bih da što veći broj mladih ljudi, naročito momaka uključim u ples, te da mijenjam stavove ljudi kada je u pitanju ples. Vrlo često se na njega gleda kao „ženski sport“, a mnogi ga i ne priznaju kao sport. Sebi dajem za obavezu da rušim stereotipe o muškarcima u svjetu plesa. Moji planovi za budućnost su da postanem profesionalni trener latino-američkog plesa te svjetski poznati sudac u u plesu.