Omladinski lider, odličan učenik srednje medicinske škole, smjer fizioterapeutski tehničar, aktivista u nevladinom sektoru od trinaeste godine, ljubitelj književnosti , pozorišta, galerija, i sam amaterski umjetnik audio, vizualnih i scenskih umjetnosti. Bivši predsjednik Vijeća učenika te koordinator LT Tešanj pri ASuBiHu, dugogodišnji volonter CK, te dobitnik priznanja za najaktivnijeg volontera CK Maglaj za 2018. godinu, polaznik 15. generacije obuke za omladinske lidere UMiD koju provodi Institut za razvoj mladih KULT. Nagrada za najaktivnijeg čitaoca Narodne biblioteke Maglaj za 2018. godinu od strane Fondacije za bibliotečku djelatnost pri Federalnom ministarstvu nauke, kulture i sporta. Volim raditi sa mladim ljudima, debatirati, pisati, čitati, glumiti, putovati, učiti nove stvari i rješavati probleme na novi način. Već kao učenik osnovne škole trudim se da ostavim svoj pozitivni pečat u svakodnevnici punoj negativnih priča, ali sam zaključio da mi formalno obrazovanje koje imam u školi baš i ne pruža mnogo prilike da se razvijem kao pojedinac, već me forsira da budem u većini, poput većine drugih. Kada sam shvatio da želim raditi na ličnom razvoju, priključio sam se Vijeću učenika, a potom i ASuBiH-u.
Od te 2013. godine, kada sam počeo svoju aktivističku priču, bio sam svjestan da ulazim u sasvim nepoznati svijet seminara i radionica, koje su kreirale meni tada strane i nepoznate organizacije. Kako vrijeme prolazi, ne samo da učim jako zanimljive stvari iz raznih društvenih sfera, već i kako iskoristiti svoje kvalitete i vještine. Vještine javnog nastupa, zagovaranja i komunikacije nisu fokus formalnog obrazovanja, tako da sam sve adute odlučilo pokazati u NVO sektoru. Dolaskom u srednju školu, počinjem raditi na projektima koji se tiču pitanja mladih u općini Tešanj I Maglaj. Radeći na manjim, a već i velikim projektima, polako sam počeo razvijati ljubav prema aktivizmu kao načinu života, a vrlo brzo počinjem surađivati i sa fondacijom CURE te graditi velika internacionalna prijateljstva.
Tada sam shvatio da me formalno obrazovanje može naučiti dosta teorije, ali da je neformalno obrazovanje ono zbog kojeg djelujem. Vjerujem da je djelovanje čovjekovo najjače oružje, a naročito u rukama mladih koji to oružje ispravno koriste protiv po njih nepovoljnog stanja u Bosni i Hercegovini. Zato se svakim novim danom trudim sve više učiti kako koristiti to oružje i vježbati naučeno. Želim djelovati i činiti sve da ovo moje parče svijeta kojem pripadam bude najbolje što može.  Zašto ne bih djelovao sa još mladih koji teže biti pozitivna strana BiH?
Kao jedna svestrana društvena mlada osoba, koja želi biti aktivan, smatram da je podrška lokalne zajednice i društva veoma bitna za uspješno buduće djelovanje. Težnja da budem ta promjena koja se toliko dugo čeka je i moja glavna motivacija za svako unapređenje i usavršavanje mene samog, a najbolju promjenu mogu učiniti ako sam dio kolektiva koji daje priliku da kažem svoje mišljenje i da to mišljenje, koje će medijski doprijeti do nekoga, možda bude pokretačka snaga nekome ko je do tada bio pasivan da se konačno pokrene, što mi ova prilika i te kako mogu omogućiti.
Volje, ustrajnosti i motivacije mi svakako ne manjka, te sam maksimalno predan svemu čime se bavim i profesionalan, na nivou zadatka. Od svih vještina koje jedan aktivista može posjedovati, smatram predanost jednom od najvažnijih. Svakog dana imam sve više razloga koji mi daju motivaciju da hrabro koračam putem društvenog angažmana koji nije uvijek jednostavan, ali je jedini put i pravac kojim namjeravam ići. Put promjena i uspjeha. Put koji ću tek napraviti ostavljajući vlastiti trag.