Ena Sikira

Moje ime je Ena Sikira

Imam 18 godina i učenica sam III razreda Gimnazije “Muhsin Rizvić” u Kaknju.

Za sebe mogu reći da sam jedno pozorišno dijete. Odrastajući na daskama koje život znače, imala sam priliku iskazati se kroz mnoge uloge.

U glumi, kao umjetničkom izrazu, sam prepoznala mnoštvo mogućnosti za detaljnu analizu današnjeg društva, promociju pozitivnih vrijednosti i ukazivanje na brojne anomalije našeg društva. Svoje glumačke vještine koristim da ukažem koji su to problemi s kojima se mladi danas susreću i šta mi mladi, pojedinci i kompletna zajednica, možemo poduzeti da se ti problemi riješe.

Brojne su predstave u kojima sam sudjelovala kroz rad Dramskog studija i škole glumea iz kojih smo poslali univerzalne poruke o tomešta je današnji čovjek, kako se suočava sa izazovima, koje su njegove vrline i slabosti. Savkom predstavom društvu smo htjeli poručiti da možemo biti bolji. Naročito sam ponosna na predstavu “Pozdravi nekog” u kojoj moji prijatelji i ja ukazujemo na značaj društva u odrastanju djeteta bez jednog ili oba roditelja.

Također sam član Lokalnog tima Kakanj Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Kroz rad u toj organizaciji uspjela sam animirati svoje vršnjake tako što sam zajedno sa timom organizovala mnogobrojne aktivnosti poput seminara, prezentacija i edukacija, te sam prisustvovala mnogim kampovima drugih LT-ova.

Moj je cilj kroz svoj društveni angažman afirmisati sto više mladih da ne prolaze pasivno kroz društvene procese koji nam se događaju nego da aktivno sudjeluju u njima i sami ih kreiraju. Treba nam vaša podrška, treba nam vase sudjelovanje!

Close Menu