Amer Javoraš

Moje ime je Amer Javoraš imam 17 godina.

Svoju  zajednicu vidim kao društveno pasivnu i kulturno neosviještenusredinu.

Bez obzira što imamo u našem gradu kulturne i sportske centre oni nam ne pružaju mogućnost da pokažemo ono što znamo i možemo. Nama nisu potrebni novi infrastrukturni projekti, koji redovno završavaju na naslovnicama portala i večernjim dnevnicima kao potvrda uspješnosti jedne lokalne zajednice. Nama su potrebni sadržaji, potrebna nam je prilika da kažemo šta mislimo, šta želimo, šta ne želimo…i potrebno nam je da nas neko čuje i razumije.

Želim mijenjati rad centara, koji bi trebali okupljati mlade i njihove ideje kanalisati u pozitivne društvene procese i pružiti mladima što više aktivnosti bez tehnologije koja vlada.

Ja kao pojedinac mogu dosta toga učiniti, jer ako ja želim promjenu i radim na rješavanju problema, onda se postigne sama lančana veza, pojedinci iz moje okoline uočavat će problem i svako na svoj način doprinosti njegovu rješavanju.

Mislim da mogu dosta stvari uraditi za svoju zajednicu a još se više može postići ako zajedničkim snagama krenemo u bolje sutra.

  • Isto tako želim postaviti pitanje svakom srednjoškolcu, svakom studentu – gdje ste i šta radite? Šta mislite o Kaknju, o projektima koje realizujemo ili ne realizujemo? Zašto su prostori koji imamo, a predvišeni su za okupljanja mladih, prazni – do koga je to? Do nas ili do nekog drugog? Zašto naši kapaciteti i potencijali ostaju neiskorišteni? Zašto svao od nas ne preuzme odgovornost za učinjeno ili za neučinjeno?

Kroz današnji angažman sam uspio da u skladu sa svojim godinama uočim problem, dam određena rješenja, potaknem druge da rade isto što je i meni samome pomoglo mnogo.

Sebi dajem za obavezu da pokrenem ovu stranicu i da radimo punom paromna promicanju dobrih ideja i korisnih aktivnosti, jer samo tako možemo uspjeti u rješavanju datog problema i nametanju naših rješenja lokalnoj zajednici.

Želim vam reći da u našoj zajednici i šire imamo mnogo mogućnosti kroz koje se mladi mogu pokazati u najboljem svjetlu i dati svoj doprinost za bolji život svih nas

Close Menu