Amer Javoraš

Moje ime je Amer Javoraš, imam 17 godina

Svoju  zajednicu vidim kao društveno pasivnu i kulturno neosviještenu sredinu.

Bez obzira što imamo u našem gradu kulturne i sportske centre, oni nam ne pružaju mogućnost da pokažemo ono što znamo i možemo. Nama nisu potrebni novi infrastrukturni projekti, koji redovno završavaju na naslovnicama portala i večernjim dnevnicima kao potvrda uspješnosti jedne lokalne zajednice. Nama su potrebni sadržaji, potrebna nam je prilika da kažemo šta mislimo, šta želimo, šta ne želimo…i potrebno nam je da nas neko čuje i razumije.

Želim mijenjati rad centara koji bi trebali okupljati mlade i njihove ideje kanalisati u pozitivne društvene procese i pružiti mladima što više aktivnosti bez tehnologije koja vlada.

Kao pojedinac mogu dosta toga učiniti. Ako ja želim promjenu i radim na tome, onda će i drugi iz moje okoline početi uočavati probleme i svako na svoj način doprinositi njihovom rješavanju.

Mislim da mogu dosta stvari uraditi za svoju zajednicu, a još se više može postići ako zajedničkim snagama krenemo u bolje sutra.

Kroz današnji angažman sam uspio da, u skladu sa svojim godinama, uočim problem, ponudim određena rješenja, potaknem druge da rade isto.

Sebi dajem za obavezu da pokrenem ovu stranicu i da radimo punom parom na promicanju dobrih ideja i korisnih aktivnosti, jer samo tako možemo uspjeti u rješavanju određenog problema i nametanju naših rješenja lokalnoj zajednici.

Želim vam reći da u našoj zajednici i šire imamo mnogo mogućnosti kroz koje se mladi mogu pokazati u najboljem svjetlu i dati svoj doprinos za bolji život svih nas.