Centar za mlade Zenica je mjesto susreta mladih iz Zenice s ciljem poticanja na kritičko razmišljanje, kreiranja novih ideja i programa za edukaciju mladih.

Centar je oformljen 2018. godine potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Gradske uprave Grada Zenice i Omladinskog udruženja REaktiv.

Adresa: Jalijski put 5, 72 000 Zenica

e-mail: zenica.centarzamlade@gmail.com ;    info@czm.ba ;   pr@czm.ba

Pored Omladinskog udruženja REaktiv, u Centru za mlade Zenica smješteno je još pet organizacija: Kreativci, mreSVUBIH, Vedro, Studio Teatar i Udruženje djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti..

Prvobitna namjena CZM-a je da bude mjesto susreta mladih iz Zenice i okolnih mjesta s ciljem poticanja na kritičko razmišljanje, kreiranja novih ideja i programa za edukaciju mladih.

Centar se sastoji od tri sale – društvene, konferencijske i seminarske. Konferencijska sala ujedno služi i kao čitaona Centra za mlade, u kojoj svakim radnim danom od 10 do 14 sati mladi mogu produktivno provoditi svoje slobodno vrijeme.

Pored Omladinskog udruženja REaktiv, u Centru za mlade Zenica smješteno je još pet organizacija: Kreativci, mreSVUBIH, Vedro, Studio Teatar i Udruženje djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti.

Naša vizija: „Biti vodeći centar za mlade u regionu.“

Naša misija: Kroz organizaciju različitih edukativno-zabavnih događaja za mlade i pružanje podrške mladima da samostalno organiziraju aktivnosti, Centar za mlade Zenica nastojat će biti sinonim za aktivno djelovanje mladih u zajednici.

Više: https://czm.ba