Ja sam Kenan Suljić, učenik 4. razreda Srednje medicinske škole Tuzla. Dolazim iz Srebrenika i svoj život gradim kroz formalno i neformalno obrazovanje.

Svoju društvenu zajednicu vidim kao društvo zanemarenih i neiskorištenih potencijala uprkos pruženim prilikama.

Mogućnosti koje moja društvena zajednica pruža mladima su brojne, od uključivanja u nevladine organizacije do apliciranja na mnogobrojne grantove i pozive za razne seminare i kampove. Međutim, problem je u svakoj jedinki ponaosob. Sve dok budemo željeli sve, a i dalje ostajali u komforu svoga doma, promjena se neće desiti.

Želim mijenjati prije svega sebe i svojim primjerom dati motivaciju i povod drugima da od svoga života naprave najbolju željenu verziju i da vrijeme ne troše na stvaranje kompleksa, nego rješavanje i rušenje istih.

Ja kao pojedinac utičem na društvene procese u zajednici na način da budem društveno odgovoran i koristan građanin. Krenuvši od svijesti o važnosti čiste okoline pa do realnog biranja na izborima, svako od nas pa tako i ja stvaramo bolje društvo. Društvo pogodno nama, a ne onima koji kroz nas vide lični interes.

Svoj doprinos mogu dati u vidu obrazovanja samog sebe i samim time pružanja i prenošenja znanja i mogućnosti na društvo oko sobe, ali naravno i pored svih ovih riječi, djelima i onime gdje se iz priloženog vidi promjena. Od zdravstva pa do obrazovanja, mogućnost za doprinosom imam ja i svako od nas ko želi biti promjena, a ne jedan od mase istih.

Sebi dajem za obavezu da budem dobar i iskren čovjek.

Na kraju vam želim reći da nije bitno koliko imate i šta vam drugi kažu, nego koliko ste u stanju ostvariti ono što želite i pri tome ostati dobar čovjek. Sve ostalo bude i prođe, ali trenutak u kojem riječi pretvorite u djela, ostaje zauvijek.