Oni su mladi i kreativni, žele promjene i rade na njima ne čekajući da neko drugi u ime njih – radi za njih. Vrijedni su naše pažnje. Okupljeni su oko projekta NVO “Alternative” Kakanj: Znam kako biti aktivan/a, podržanog sredstvima WV BiH.
Međunarodni dan mladih obilježili su predstavljanjem projekata mladih za djecu i mlade općinskom načelniku i javnosti. Bila je to prilika i da im se uruče zahvalnice za volonterizam u projektu “Ljetna razglednica djece i mladih iz Kaknja” kroz koji su kroz petodnevni program uveselili oko 400 kakanjskih mališana. Nagrada za najboljeg volontera uručena je Ajdinu Husika dok nagrade za sveukupan trud i rezultate pristižu i potpisivanjem ugovora za projekte koje su sami razvili od identifikacije potrebe do pisanja projektne aplikacije. Očekujemo do kraja mjeseca zatvaranje finansijske konstrukcije i podrške za sve projekte:

1. Kamp “Tri dana bez tri ekrana” , projektni tim pri KICK-u (Kreativnom inovacijskom centru Kakanj): Alma Omerbegović, Ena Sikira i Nedim Hasagić
2. projekt “Za čist zrak u Kaknju” , projektni tim pri Kick-u: Adis Alajbegović, Amila Subašić i Mirza Neimarlija
3. projekt “Imam pravo da znam svoja prava”, projektni tim pri Kick-u: Ajdin Husika, Rijad Mušinović, Anel Čizmić, Anes Smaka i Aida Tirić (Vijeće učenika Gimnazije Muhsin Rizvić”)
4. projekt “Tanjir pun zdravlja”, projektni tim pri Kick-u: Ines Selimović, Adnan Plasto i Sanin Selimović
5. projekt “Ljetna razglednica djece i mladih iz Kaknja” potpisuju: Maksuma Topalović, Ajla Vehab Hrusto i Alma Omerbegović ispred NVO “Alternative” Kakanj
6. projekt: “Zabava kroz smijeh i igru” potpisuju mladi iz udruženja “Proaktivna omladina Brnjic
7. EPP – Energišnošću protiv pasivizma, je projekat koji potpisuje Kick-ov tim: Ena Sikira i Alma Omerbegović
8. Projekat: Ljetna škola programiranja za djecu , projekti tim u Kick-u: Adnan Hodžić i Lejan Kozlić
9. Projekat: “Bezbjednost djece u saobraćaju” potpisuju KICK-ov tim: Amra Ahmetović i Ajla Ljevaković

Pratite njihove aktivnosti, vrijedni su naše pažnje i podrške.