Učesnici kampa “Tri dana bez tri ekrana” vratili su se kućama puni lijepih dojmova i uspomena. Kamp je bio iznimno uspješan. Učesnici su istakli dobru izbalansiranost edukativnih radionica, dinamičnih timskih vježbi i slobodnog vremena.

Osnažena su stara i probuđena nova prijateljstva. Ovaj kamp je pokazao kako mladi mogu bez mobitela, računara i TV-a. Učesnici su u praksi osjetili prednosti boravka u prirodi i osvijestili nedostatke prekomjerng zurenja u ekran.

Hvala svim učesnicima iz Kaknja, Fojnice, Zenice, Lukavca, Živinica i Maglaja koji su, svako na svoj način, doprinjeli dobroj atmosferi i uspješnosti kampa.

Kamp je realizivan od strane Kreativnog inovacijskog centra Kakanj – Kick u suradnji sa Lokalnim timom ASuBiH Fojnica u periodu 26.-28.8.2019. god na Pogorelici (Fojnica).
Podržan je sredstvima WV BiH a podršci se pridružio i Zavod Drin Fojnica na čemu im se od sveg srca zahvaljujemo.

Zaslužni za uspješnu provedbu kampa su Alma Omerbegović, koordinatorica lokalnog tima AsuBiH Fojnica i Nedim Hasagić , aktivist Kick-a. U projktnom tim uz ovo dvoje mladih ljudi je još i Ena Sikira koja samo fizički nije prisustvovala kampu ali je svo vrijeme bila sa nama. Sjajne fotografije uradio je naš dragi Hamza Mešak.